Her er du nå: Startsiden > Naturperler
Breivik

Breivik

Breivik is a charming place on the northern side of the Breivikfjord, right between Breivikbotn and Sørvær, roughly 30 km from Hasvik. During the first census in Finnmark in 1520, four families were living in Breivik. Today, 15 people live here permanently.

Hasfjord

Hasfjord

Hasfjord ligger ca. 8 km med dårlig grusvei fra stedet Hasvik. Når man kommer til Hasfjord skjønner man fort at det faktisk var vel verdt den humpete kjøreturen på smale veier! Ser man bort fra den dårlige veien, er turen innover fjorden en naturskjønn opplevelse.

Breivik

Breivik

Breivik er et vakkert sted som ligger på nordsiden av Breivikfjorden midt mellom Breivikbotn og Sørvær og ca. 3 mil fra stedet Hasvik. Ved den første folketellingen i Finnmark i 1520 bodde det 4 familier der. I dag er det ca . 15 fastboende igjen i Breivik.

Kvithellan

Kvithellan

Kvithellan ligger ca. 6 km fra tettstedet Hasvik. Det er et idyllisk område på øya som er et populært utfartssted, kanskje spesielt om sommeren. Å vandre rundt på Kvithellan når midnattsola skinner, kan egentlig ikke beskrives - det må oppleves!

Sandvika

Sandvika

Sandvika er et flott friluftsområde som ligger ved fylkesvei 102 mellom Breivikbotn og Breivik, ca. 25 km fra stedet Hasvik. Navnet har stedet fått på grunn av den storslagne sandstranden som er omlag 350 meter lang i bunnen.

Nordsandfjord naturreservat

Nordsandfjorden naturreservat

Nordsandfjord er en liten og utrolig vakker fjord som ligger på yttersiden av Sørøya med ansiktet mot det åpne storhavet. Den er ca. 2 km bred ved munningen og smalner jevnt innover og er ca. 2 km lang.

Sørsandfjord naturreservat

Sørsandfjord naturreservat

Sørsandfjord er en liten og utrolig vakker fjord som ligger på yttersiden av Sørøya rett over fra Breivik. Den er ca. 2 km bred ved munningen og ca. 1 km bred i botnen, og er 1,5 km lang.

Dønnesfjord kirke

Dønnesfjord kirke

Dønnesfjord ligger ca. 14 km fra Breivikbotn. Veien over fjellet er kun kjørbar i sommerhalvåret - den blir ikke holdt åpen om vinteren. Det er en smal grusvei som går gjennom et dramatisk og vakkert landskap - flere steder kjører du langs stupbratte fjellsider, og langt langt der nede kan du se idylliske fiskevann!

Andotten naturreservat

Andotten naturreservat

Fuglefjellet Andotten som er beliggende ved Sørvær er et kjent landemerke på Sørøya. Dette er kanskje et av de mest fotograferte motivene på øya - mange er det som har tatt bilde av solnedgang eller midnattsol over Andotten , og vakkert og stemningsfullt er det!

Åfjordvannet

Åfjordvannet

Åfjordvannet ligger vakkert til på yttersiden av Sørøya ikke så langt fra havet, men 89 meter høyere. Det er et lite vann på 0,4 km2, men det skal være over hundre meter dypt. Dette vannet er mest kjent for at det skal være tilholdssted for en sjøorm som bærer det stolte navnet "Åfjordtykjen"!